Nyheter  Mandag 14. desember 2020

Kompensasjon høstsemesteret 2020

Høstsemesteret 2020 ble ikke som vi hadde håpet på.

Regntung host foto JHH

Det lysnet på tampen av vårsemesteret inn mot sommeren, men denne høsten har ikke blitt som vi kunne håpe på. Vi slo på stortromma med Gjensynsglede i august og fikk tilsendt masse lovende bilder av dere som var i gang med øvelser igjen til vår fotokonkurranse og for de mest optimistiske av oss føltes det som om nå skulle vi tilbake til hverdagen.

Når vi nå ser tilbake ser vi at det ikke ble sånn. Selv om noen har klart seg gjennom høsten uten å bli rammet av lokale, regionale eller nasjonale restriksjoner på øvelser, så tyder allikevel mye på at det er flere enn man skulle tro som har måttet kaste inn håndkle tidlig i semesteret.

Vi kan ikke kompensere for den musikalske opplæringen dere ikke har fått, den helseeffekten dere gikk glipp av, eller den reduksjon i livskvalitet fra øvelser som ble lagt på is. Det vi derimot kan gjøre er å gjøre det lettere for dere å håndtere faste utgifter og komme i gang med ny aktivitet ved å gi økonomisk kompensasjon.

Framover

Begge semestrene i 2020 kom godt i gang, mens avslutningen ble amputert. Våren 2021 vil derimot ikke komme godt i gang, men forhåpentligvis gi lysere utsikter etterhvert. Vi håper at når den tid kommer vil landet igjen livne til med levende musikk; dere får komme "hjem" til de kjære øvingslokalene og dere får plass til å spille sammen der. Vi gleder oss til dere børster støv av sangene som kan ha blitt glemt og håper at dere har tatt godt nok vare på dirigenten og instruktørene til at de igjen vil løfte musiseringen til nye høyder sammen med dere.

Vi skal iallefall gjøre det vi kan for at de tapet av opplæringstilskudd skal bli så lave som mulig til dere ser lyset i enden av tunnellen.

Les om hvordan vi beregner kompensasjonen