Jon G. Olsen gjenvalgt som styreleder i Musikkens studieforbund

- Norge trenger aktive, velfungerende studieforbund. Musikkens studieforbund er et veldrevet, effektivt og velfungerende studieforbund. Vi er spesialister på lokalt musikkliv, sa styreleder Jon G. Olsen i sin åpningstale til Musikkens studieforbunds Representantskapsmøte i Molde 20. mai. Han ønsket mer enn 70 delegater og observatører velkommen til behandling av årsmelding, regnskap og en ny felles Strategi- og handlingsplan 2017- 2019 for MSF og Norsk musikkråd.

Kurstilskudd for høsten 2016

Kurstilskudd for høstkurs 2016 er nå utbetalt.

Til sammen 6 600 000 kr er fordelt på over 1 700 kurs.

Klar for nytt kursår - søk tilskudd gjennom Musikkens studieforbund nå!

Vi ønsker velkommen til et nytt år med spennende og inspirerende kurs for alle lag og grupper i våre medlemsorganisasjoner. Husk at koret, bandet, laget eller gruppen kan få støtte til kursaktivitet. Tilskudd til kursene søkes som vanlig gjennom KursAdmin.

Kurstilskuddet: Hva betyr det for lagets økonomi og aktivitet?

Denne uka starter en undersøkelse for å finne ut hvordan kurstilskuddet bidrar til arrangørenes økonomi. VOX, fagetaten under Kunnskapsdepartementet som forvalter tilskuddene til studieforbund, har engasjert Oxford Research og BDO AS til å gjennomføre undersøkelsen. Innen utgangen av oktober skal de evaluere hvilken rolle og betydning tilskuddet til voksenopplæring har for den enkelte kursarrangør.

Synliggjøring av voksenperspektivet i musikkopplæringen

Musikkens studieforbund er med i Norsk Musikkpedagogisk union (NMU). Katarina I. de Brisis, rådgiver i Musikkens studieforbund, og styreleder i NMU denne perioden, forteller at unionen nylig vedtok fem postulater som grunnlag for sitt politiske arbeid.

«Tradisjonelt sett tenker man kanskje først og fremst på barn og unge når man diskuterer pedagogikk», sier de Brisis. «For oss i MSF har det vært viktig å få synliggjort voksenopplæringsperspektivet også innen musikkopplæringen. Estetisk kompetanse og god opplæring i musikk og kultur for alle barn og voksne er grunnlaget for arbeidet vårt, enten vi jobber med offentlige, private eller frivillige opplæringstilbud.»

Rammeplan for kulturskolen: Musikkens studieforbund og Norsk musikkråd med felles høringsuttalelse

MSF og NMR med fylkesledd sendte 19.juni felles høringsuttalelse til rammeplan for kulturskolen.