Kontorlokale til leie på USF Verftet

I Musikkorridoren på USF Verftet er det et ledig kontorlokale fra 1. januar 2019. Leie kr. 3.970,- per måned inkl. renhold, strøm, kommunale avgifter og internett. Tilgang til kopimaskin om ønskelig. Felles møte-/lunsjrom og kjøkkenkrok.

Fagkonferanse: Arenaer for lokalt musikkliv

I samarbeid med Stord musikkråd inviterer vi til fagdag og kulturkveld for alle som er opptatt av det frivillige musikklivet. Her vil vi drøfte viktigheten av gode arenaer for både musikk og samtale. Stord kulturhus, 21. april 2018.

Stadig høyere kurs- og øvingsaktivitet

Ny rekord i voksenopplæringstilskudd til studie- og øvingsaktivitet i Hordaland. Våre medlemslag rapporterer kurs og timer som aldri før, hele 1.808.959,- ble utbetalt for aktivitet i 2017.

Hva skjer med det frivillige kulturlivet etter kommunesammenslåing?

Lørdag 1. april 2017 avholder vi årsmøte i Knarvik misjonshus i Lindås. Etter at  årsmøtet er gjennomført og lunsj er fortært, blir det faglig påfyll med temaet inkludering og tilrettelegging, samt debatt om det frivillge kulturlivets rammevilkår i en ny storkommune.

Opprop mot kulturkutt

Alle landets fylkeskultursjefer roper varsko om at pengene til kulturbyggene er i ferd med å forsvinne fra offentlige budsjetter. "Dette er et alvorlig problem for fylkene. Kulturbyggene er helt avgjørende for kulturlivet i regionene. En halvering av budsjettene vil få store negative konsekvenser", mener Rune Thele, fylkes­kultursjef i Rogaland fylkeskommune.

KUTTER EN MILLION KRONER TIL FRIVILLIG MUSIKKAKTIVITET I HORDALAND

I sitt forslag til statsbudsjett kutter regjeringen støtten til studieforbundsaktivitet med 28 millioner kroner, noe som vil føre til 1 million kroner mindre til musikkaktivitet i Hordaland. Dette rammer band, kor, korps, storband, orkester og spelemannslag som alle er avhengig av tilskudd til kurs og øvingsaktivitet som de får fra VO-ordningen. Ordningen er mer enn halvert de siste 20 årene, og trenger ikke kutt men en kraftig økning for å bevare det frivillige musikklivet.

God sommer!

Kontoret stenges i forbindelse med ferieavvikling i ukene 27, 28 og 29. Ta kontakt via epost så svarer vi straks vi er tilbake. Har du glemt å gjøre ferdig kursene dine i KursAdmin? Fiks det snarest så rekker du likevel å bli med på vårens tildeling. Glemt prosedyrene? Se her. Vi ønsker alle våre medlemmer og samarbeidspartnere en riktig god sommer!

Hvordan skape en fin dialog med kommunen?

Velkommen til årets konferanse for lokale musikkråd, kulturråd og kulturnettverk som blir arrangert  23. - 25. september på Hurdalsjøen! Årets konferanse setter fokus på forholdet til kommunen: Hvordan opprette en god dialog til gjensidig nytte.

Kultur for kommunebygging

Det rike kulturlivet i Nordhordland er avgjørende for at byggingen av en ny storkommune skal bli en suksess. Med kulturen i front vil man kunne styrke en felles identitet i den nye kommunen og videreutvikle et stort mangfold av kulturaktivitet.

Det offentlige og det frivillige - gjensidig ressurs for hverandre

Kom og møt Bård Vegar Solhjell, ny styreleder i Norsk musikkråd, på landskonferanse for lokale musikk- og kulturråd på Hurdalsjøen konferansehotell 15. - 17. september. Tema: Frivillighetens plass i ny kommunestruktur.

Fagsamling i Bergen for studieforbund og medlemsorganisasjoner

VOFO Hordaland inviterer til fagsamling og sosialt samvær fredag 3. februar kl. 1700.

"To spor i voksnes læring – nytte eller dannelse?" - en forelesning ved Sturla Bjerkaker, tidligere generalsekretær i VOFO. Målgruppe: Ansatte og tillitsvalgte i studieforbund og deres medlemsorganisasjoner. Ansatte og tillitsvalgte i medlemsorganisasjoner i Musikkens studieforbund er altså hjertelig velkomne!

Her har vi målt akustikk

Hordaland musikkråd

E-post: hordaland (a) musikk.no